D'on venim

La nostra família, la Mañé Pablo, és de “Ca l’Apotecari”. En Salvador Mañé, l’avi de la família, és el farmacèutic de Vilabella, sent aquesta la 7ª generació d’apotecaris (la primera referència que se’n té és de Lluis Llavaria el 1795).
Antigament l’apotecari es dedicava a elaborar formules magistrals, amb les quals guaria els vilatans. Part d’aquestes formules tenien la base en el vi, algunes eren maceració d’herbes amb vi, altres es maceraven en alcohol destil•lat del vi. Alguns exemples són el vermut (atribuït al metge Hipòcrates) o el Chartreuse (formula de l’apotecari Jenome Maubec).
A l’hort de l’Apotecari de Vilabella encara es conserven alguns dels arbres que s’utilitzaven per a elaborar les medicines. De la mateixa manera encara es conserven manuscrits amb les formules originals de les medicines i dels licors. Fins i tot es conserven barriques al celler de la casa amb vins.
Ara ja es pot comprendre la utilitat del celler pels antics apotecaris de la família. Des de fa més de 200 anys s’ha anat passant de generació en generació la farmàcia, les terres, el celler i els coneixements.

Qui sóm

Salvador Mañe

El pare de la família. Es la 7º generació de farmaceutics de Vilabella (el seu avantpassat la va instalar el 1750)

Montserrat Pablo

La mare de la família. Es el puntal que manté la família. S'encarrega de donar la benvinguda als visitants

Josep Mañé

El fill que està decidit a tirar endavant amb el celler. Un projecte molt ambiciós

Bruna

Una de les pròpietries reals del Celler de l'Apotecari Instagram: @apothecarydogs

Brisa

L'altre propietària real del Celler de l'Apòtecari. Intagram: @apothecarydogs

Tots els col·laboradors imprescindibles

Close Menu
×
×

Cart